do 17 oktober 2019

Hoofdwerk

Comenius verzorgt voor (hoog)begaafde kinderen een zogenaamde hoofdwerkklas. In deze hoofdwerkklas worden kinderen gestimuleerd en uitgedaagd, waardoor deze kinderen zo is onze ervaring - beter functioneren binnen het reguliere onderwijs. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jantien van der Wijngaard, 030-2204375 / infobilthoven@comen.nl .

Er komen leergebieden aan bod waar hoogbegaafde kinderen op school niet aan toekomen, maar die voor hen juist zo belangrijk zijn. Filosofie, leren leren, je hoofd/ hersenen op een andere manier gebruiken. Met name het leren leren neemt een belangrijke plaats in. Hoe kan ik leren en hoe zet ik mn schouder onder iets wat ik eigenlijk echt moeilijk vind. Daarnaast is het heel mooi om te zien dat deze kinderen zoveel in elkaar herkennen en tot de conclusie komen dat ze helemaal niet anders zijn, zoals ze dit vaak ervaren, maar dat er meer kinderen zijn die sneller denken en anders tegen de dingen aankijken.

Een gespecialiseerde leekracht geeft de Hoofdwerk-cursus in de regio Bilthoven/Zeist. We stellen op basis van aanmelding de groepen samen. Een groep bestaat uit maximaal 6 kinderen. De cursus zal bestaan uit 12 wekelijkse bijeenkomsten op woensdagochtend van 9.00 uur tot 11.45 uur.

Denkt u dat uw zoon of dochter geschikt is om mee te doen, of wilt u er met ons over van gedachten wisselen, neemt u dan contact met ons op.

De periode is een blok van 12 bijeenkomsten (totale kosten 900,-), incl. een koffieochtend voor de ouders en een verslag over uw zoon of dochter achteraf.

Naar boven